משבר הקורונה העולמי טלטל את המשק ואת שוק העבודה הישראלי. הנתונים מלמדים על מאות אלפי ישראלים מחוסרי עבודה או שהוצאו לחל"ת. המשבר לא פסח כמובן על המעסיקים אשר חלק גדול מהם נאבק להשאיר את הראש מעל המים. כדי לצמצם את הוצאותיהם, מעסיקים רבים הוציאו עובדים לחל"ת או לחלופין הקטינו את היקף המשרה, את השכר ואת הטבות העובדים. על מנת לוודא שזכויותיך אינן נפגעות, חשוב וכדאי לדעת מה מותר ומה אסור למעסיק לעשות ובאילו תנאים בכל הקשור לשכר ולהטבות המגיעות לך כעובד.
הפחתת שכר
המעסיק רשאי להפחית את השכר בהסכמת העובד בלבד. אם העובד מסרב – על המעסיק לקיים שימוע לעובד בו יציג לו שתי אפשרויות: שייתן את הסכמתו להורדת השכר או שיפוטר כדת וכדין עקב סירובו.
גם לאחר קבלת הסכמת העובד ישנן הגבלות על צמצום השכר:
- לא ניתן להפחית שכר של עובד מתחת לשכר המינימום ולפגוע בהפרשותיו לפנסיה, גם בהינתן הסכמתו.
- לא ניתן להפחית שכר של עובד אשר מעוגן בהסכם קיבוצי ללא אישור ארגון העובדים.
- במקרים של עובדים ועובדות המוגנים מפני פיטורים (הריון, לידה, טיפולי פוריות, קבלת ילד לאמנה, עובדת השוהה במקלט לנשים נפגעות אלימות), מחויב המעסיק באישור של הממונה האחראי במשרד העבודה על מנת להפחית את השכר בנוסף להסכמת הועבד/ת.
- הפחתת שכר לעובד המצוי בימי מחלה על חשבון ימי מחלה צבורים טומנת בחובה סיכון משפטי, ומוטב למעסיק שימתין עד שישוב העובד מימי המחלה.
חשוב לזכור שהורדה בשכר, צמצום היקף משרה ופגיעה בהטבות העובד כפי שסוכמו בחוזה ללא הסכמת העובד ושחורגות מן התנאים הקבועים בחוק – מהווים עילה של התפטרות העובד בדין "הרעת תנאים מוחשית" אשר יזכו אותו בפיצויי פיטורים.
האמור לעיל מתייחס לשכר אך נכון גם לגבי כל שינוי בתנאי העבודה, כמו למשל הפרשות לקרנות השתלמות וקופות גמל.
השפעות העבודה מהבית על השכר
עובד אשר העתיק את מקום עבודתו לביתו עקב תקנות הקורונה נחשב כעובד לכל דבר ועניין וזכאי לכלל הזכויות הסוציאליות של עובד רגיל. מובן שגם במקרה של פיטורים – עובד מהבית זכאי לאותן זכויות בדיוק.
בכל הקשור לשעות עבודה, זוהי חובתו של המעסיק על פי חוק שעות עבודה ומנוחה לרשום את שעות העבודה של העובד באופן יומיומי. גם ככל שהדבר נוגע לשעות נוספות, בתנאי שאלו תועדו כראוי, יוכרו שעות נוספות גם שבוצעו בבית והמעסיק יהיה מחויב לשלם אותן.
המעסיק אינו מחויב לשלם דמי נסיעות בעבור ימים בהם עבד העובד מהבית. לגבי נסיעות הקשורות לעבודה, כמו נסיעות לפגישות במשרד או מחוץ לבית, זכאי העובד להחזר בעבור הנסיעות שביצע בפועל.
בחוק אין התייחסות להחזרים על הוצאות הקשורות לעבודת העובד מהבית (טלפון, חשמל, אינטרנט, פקס, מדפסת וכו'). מומלץ לעובד להגיע להסדר כתוב עם המעסיק בכל הקשור להחזרים בגין הוצאות לצורך עבודה מהבית.
זקיפת שווי שימוש רכב
לעובד שקיבל רכב צמוד נזקף שווי שימוש ברכב לחודש מלא גם אם הרכב היה ברשותו רק בחלק מהחודש (וכל עוד קיימים יחסי עובד-מעביד). עם זאת, בהתאם להנחיות רשות המיסים מיום 02.04.2020, עובד שהוצא לחל"ת עקב התפשטות הקורונה והחזיר למעסיק את הרכב שהוצמד לו, זכאי לזקיפת שווי שימוש ברכב באופן יחסי למספר הימים בחודש שבהם הרכב היה ברשותו. שווי השימוש ברכב יחושב לפי המועד שבו העובד החזיר את הרכב למעסיק, ולא לפי מועד יציאתו לחל"ת.
השפעות הקורונה על תלוש השכר Read More »